Hopp til hovedmenyen på siden Hopp til hovedinnholdet på siden

Fagplan for dansefaget

Her finner du fagplaner for de ulike dansedisiplinene vi tilbyr.

Vårt verdigrunnlag: "Eleven skal være i sentrum"

Kulturskolen står for trygghet, respekt, inkludering, tilhørighet, likeverdighet, forståelse, åpenhet, kvalitet, kreativitet, utfoldelse og mestring.

Dans er et stort og omfattende tilbud i Steinkjer Kulturskole!

Undervisningen foregår i grupper fordelt etter alder og nivå i ca. 40 - 90 minutter pr. uke.

Vi mennesker kommuniserer med kroppen hele tiden. Å bruke kroppen til å uttrykke og utfolde seg, er en del av vårt naturlige språk. Når vi danser stimulerer vi den kinestetiske sansen vår, noe som påvirker hvordan vi opplever nye inntrykk. Ved å ha en sterk tilstedeværelse og kjennskap til egen kropp, vil man være bedre rustet til å ta inn over seg nye, fysiske inntrykk og tolke andres kroppsspråk.

Det er svært viktig for oss at elevene på dans opplever danseglede, mestring og et positivt forhold til egen kropp. Tenk så fantastisk kroppen vår er, så mye vi kan gjøre med den. Vi ønsker å bidra til at elevene får utforske kroppens mange muligheter, at de får utviklet sin kreativitet og utfolde seg, og gjennom dette, skape sitt eget bevegelsesspråk. 

Ved Steinkjer Kommunale Kulturskole tilbyr vi dansefag hovedsaklig innen scenekunst-sjangeren. Det vil si at i fagene er det et langsiktig mål om at elevene skal få vise sine ferdigheter på en scene. Det kan være en teaterscene, utendørs, på kjøpesenter, eller hvor som helst hvor vi ser et passende scenerom for vårt stykke/koreografi. Dette er siste del av den kunstneriske prosessen. Før vi inntar et scenerom, skal vi gjennom alle de andre leddene i prosessen. 

Vi ønsker å tilby dans til alle, og jobber for at dans skal være noe som alle mennesker har et positivt forhold til, og ønsker å oppsøke i fremtiden!

Les mer om de ulike dansetilbudene her

Her finner du fagplanene

FAGPLAN HIP HOP

FAGPLAN JAZZDANS

FAGPLAN BARNEDANS

FAGPLAN KLASSISK BALLETT

FAGPLAN KREATIV DANS

FAGPLAN SAMTIDSDANS-MODERNE

 

moderne og samtidsdans.jpg

Publisert | Oppdatert 27. mars 2020